Neuropsykologiske undersøgelser

Psykologklinikken tilbyder neuropsykologiske undersøgelser for vurdering af udviklingsniveau og funktionsniveau. Undersøgelsen udreder stærke og svage sider for at kunne vurdere hvilken hjælp, støtte eller indsats, der er behov for og hvilke særlige hensyn, der er brug for.

Indsatsen  kan være  rådgivning, støtte eller  terapi eller det kan være særlig tilrettelagt pædagogik/neuropædagogik i hjemmet, i børnehaven/skolen eller i forbindelse med arbejde.

En neuropsykologisk undersøgelse kan også være relevant i forbindelse med vurdering af: skoletilbud, forsørgelsesgrundlag, bolig, erhverv, arbejdsevne/muligheder, beskæftigelse eller erstatningssager.

Sådan foregår undersøgelsen
En neuropsykologisk undersøgelse består af en testning med neuropsykologiske prøver, der belyser en persons mere grundlæggende hjernemæssige funktioner indenfor opmærksomhed og organisation, sproglige funktioner, sansemotoriske funktioner, synsopfattelse og bearbejdning af rumlige forhold samt hukommelses- og indlæringsfunktioner.

Testningen foregår typisk i min klinik. Tidsmæssigt beregnes mellem 6 og 9 timer hertil,  fordelt på 2-3 dage. Derudover består undersøgelsen i samtaler med forældre og/eller andre voksne, der har med barnet/personen at gøre.

Afhængigt af problematikken kan der undersøges med yderligere kognitiv undersøgelse eller intelligensundersøgelse.

Prisen for en undersøgelse følger det generelle prisniveau for psykologopgaver.

Rapporten
I forbindelse med undersøgelsen udfærdiges en skriftlig rapport om resultaterne af undersøgelsen. Rapporten indeholder pædagogiske anvisninger med forslag til indsats og en vurdering af det videre forløb og gennemgås efterfølgende med de implicerede personer.

Bestil en undersøgelse
For at bestille en undersøgelse, eller få mere information, skriv venligst til mig via kontaktsiden, eller ring på telefon 4045 5168.

 

Tilbage til undersøgelser